Westernrijden, als cowboy te paard


SONY DSC

Heb je altijd al eens als een cowboy te paard gewild?
Schrijf je dan snel in voor de workshop western rijden! Oorspronkelijk komt het western rijden uit Amerika, waar cowboys hele kuddes vee moesten drijven. Ze hadden daar een ontspannen, werkwillig, snel, enorm wendbaar en meedenkend paard voor nodig. Uiteindelijk is deze rijstijl wereldwijd populair geworden.
Tijdens de westerndemonstratie krijg je de veelzijdigheid van het westernrijden te zien. Alles draait om snelheid, wendbaarheid en behendigheid. Denk bijvoorbeeld aan een sliding stop, een spin of achterwaarts uit een labyrint stappen.

Het westernrijden wordt allang niet meer alleen in Amerika gedaan, maar ook in de rest van de wereld.  Westernrijden wordt steeds populairder, zelfs Anky van Grunsven rijdt western.

Wat leer je in deze workshop?
Je leert de basis van het western rijden. Hoe zit je, hoe geef je de hulpen? Het lijkt allemaal wel op het ‘gewone rijden’ en toch is het allemaal net even anders. Natuurlijk doe je ook een aantal behendigheidsoefeningen. Uiteraard zijn de paarden en pony’s volledig in “Western tenue”, ook dat is allemaal net even anders dan je waarschijnlijk bent gewend!

Ben je hierna helemaal verkocht en wil je verder met het Western rijden? Dat kan natuurlijk ook bij Stal Mansour!

Voor wie is deze workshop?
Om mee te doen moet je minimaal een half gevorderde ruiter. We geven een workshop van 8-12 jaar en van 12 jaar en ouder.
Deze workshop kun je alleen volgen met een paard of pony van Stal Mansour.

Meedoen?

Schrijf je in!

 

Wil je een Nederlandse kampioene westernrijden zien?