Voltige


 

Wat hebben turnen, ritme en gymnastiek met paardrijden te makenIMG_1843
Alles, zodra je meedoet met voltige. Tijdens voltige voer je namelijk allerlei acrobatische kunsten uit op een paard, en vaak doe je dat in galop. Het leuke van voltige is dat je het alleen kunt doen, maar ook met een team. Voltigevereniging de Montferlandruiters laat veel spectaculaire oefeningen op een galopperend paard zien tijdens hun demonstratie.

Voltige vraagt van jou als ruiter een zeer fijne motoriek, ontspanning, ritmegevoel, evenwicht, goede houding en coördinatie. Dit klink misschien allemaal ingewikkeld, maar ook met minder spectaculaire kunsten is voltige al heel leuk om te doen en erg goed om je ruitergevoel te ontwikkelen.

Wat leer je in de voltige workshop?
Stapsgewijs maak je kennis met de meer ‘gewone oefeningen’ als op je knieën gaan zitten, gehurkt gaan zitten en achterwaarts zitten en weer terug. Natuurlijk allemaal op een galopperend paard. Je wordt hier heel goed bij begeleid door de voltigevereniging. Zij voltigeren op hoog niveau en zijn gewend om anderen vanaf te begeleiden om het ook te leren. Je zult versteld staan over wat je allemaal al blijkt te kunnen.
Durf jij het aan om dit eens te proberen? Schrijf je dan in voor de voltige.

Voor wie is deze workshop?
De workshop is voor elke junior van 7 jaar en ouder.

Meedoen?

Schrijf je in!

Meer bekijken?
Wil je een voorproefje op wereld topniveau zien?

Benieuwd naar het team van Heerevelden?

Meer weten over voltigeverening de Montferlandlandruiters?
Bezoek hun website.