Onbeteugeld rijden


onbeteugeldDurf jij zonder teugels en zadel op je paard?
Zonder teugels en zonder zadel op je pony of paard vraagt veel lef van jou. Marieke van Velzen doet de meest spectaculaire oefeningen te paard zonder teugels en zadel. Zij zegt daarover: ‘Een paard dat kan doen wat hij wil, maar toch uit vrije wil doet wat jij als ruiter van hem vraagt, is dat niet de droom van iedere ruiter?’ Hoe zij dat doet laat ze tijdens haar spectaculaire demonstratie zien!

Wat leer je in deze workshop?
Zonder teugels en zadel leer je heel goed om je zit- en gewichtshulpen te geven aan je paard. Je leert veel beter zitten, je balans te houden en mee te zijn in de beweging van je paard. Je leert de beweging van je paard veel beter voelen dan wanneer je op een zadel zit. Kortom: je wordt er een betere ruiter van. Dat is fijn voor jezelf, maar nog fijner voor je pony of paard. En alles waar je beter in bent geworden door zonder teugels en zadel te rijden neem je weer mee als je weer gewoon met een hoofdstel en zadel rijdt.

Natuurlijk wordt, op basis van wat jij als ruiter al kunt en wilt, de workshop rustig opgebouwd. Je kunt bijvoorbeeld eerst alleen zonder zadel en daarna ook zonder hoofdstel rijden. Eerst alleen in stap en daarna ook in draf en galop. Het hangt er helemaal vanaf wat jij kunt en wilt. Het geeft een enorme kick om dit eens te doen!

Voor wie is deze workshop?
De workshop is voor gevorderde ruiters en halfgevorderde ruiters.
De workshop wordt voor de gevorderde ruiters gegeven op twee niveaus:

  1. Onbeteugeld rijden voor gevorderde ruiters gaan we uit van ruime springervaring
  2. Onbeteugeld rijden voor halfgevorderde ruiters gaan we uit van met weinig springervaring

Meedoen?

Schrijf je in!

Meer weten over Marieke van Velzen?
Bekijk haar website.

Benieuwd hoe Marieke er rijdend uitziet?