Dressuur


Dressuur-2-e1494331460632-500x500De dressuur is er om je paard sterker te maken!

Geniet jij ook zo van een ruiter en paard die ontspannen en in harmonie samen lijken te dansen? Waar elke beweging er gemakkelijk en soepel uitziet?
Dat is precies de bedoeling van de dressuur. Paarden en pony’s zijn gemaakt om op te rijden. We moeten ze trainen, zodat ze sterker worden in hun spieren en hun balans ontwikkelen om ons te kunnen dragen. Daar is de dressuur voor bedacht. Met de oefeningen in de dressuur maak je je paard stapsgewijs sterker en natuurlijk ook fijner als rijpaard.

Tijdens de demonstratie laten we zien hoe je met de dressuur en de dressuuroefeningen je paard kunt trainen. We leggen uit wat het doel is van de oefeningen en hoe je ze goed kunt rijden en natuurlijk ook wat er ‘fout’ kan gaan.

Wat leer je in deze workshop?
Je leert hoe je correct verschillende dressuuroefeningen rijdt en daarmee je pony of paard traint. Je leert welke dressuuroefeningen je kunt doen met je paard om hem sterker te maken en waarom je die oefeningen doet. Het is heel leuk om dat eens goed te oefenen en te voelen op je paard. Natuurlijk is het ook heel fijn om te merken dat je paard soepeler, sterker en lichter aan de hulpen wordt van de training die je geeft .

Voor wie is deze workshop?
De workshop is voor 12 jaar en ouder. We maken twee groepen: half gevorderde ruiters en gevorderde ruiters.

Meedoen?

Schrijf je in!